Aarden oftewel Earthing

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons o.a. voedsel en water, een oppervlakte om op te leven en een eeuwige, natuurlijke, milde energie.
De mensheid heeft altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, totdat wij de schoenen uitvonden. Wij lopen op schoenen, met meestal isolerende rubberen zolen, en hebben we de vloeren in onze huizen geïsoleerd en slapen we niet meer op de grond. Zo zijn we het contact met de Aarde kwijt en zijn we los gekoppeld van de helende energie van de Aarde.
Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit los gekoppeld zijn van de Aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.MAAK CONTACT MET DE AARDE EN VOEL JE BETER!De oplossing is simpel: Wandel buiten zoveel mogelijk blootsvoets en slaap, werk of relax binnenshuis in contact met geleidende lakens of matjes, die de energie van de Aarde overbrengen op je lichaam. Mensen die dat op regelmatige basis doen, zeggen dat ze beter slapen, zich beter voelen en meer energie hebben gedurende de dag.

Deze simpele oplossing heet Earthing, ofwel Aarden, en is zowel een techniek als een beweging, die levens verandert over de gehele wereld.

Earthing, Aarden, is veilig en heel natuurlijk, is voor mensen van alle leeftijden, jong en oud, maar is geen medicijn of een vervanging van een medische behandeling. Als je onder behandeling bent, overleg altijd met je arts of behandelaar.

WAAROM IS AARDEN ZO BELANGRIJK VOOR JE IMMUUNSYSTEEM?

Je immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.

Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije  radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.

ONTSTEKINGEN ZIJN VAAK DE OORZAAK VAN VELE HEDENDAAGSE ZIEKTEN EN CHRONISCHE PIJNEN
 
Onderzoek heeft uitgewezen, dat onderstaande gezondheidsproblemen direct in verband kunnen worden gebracht met ontstekingen:
* hoge bloeddruk, hartkwalen, arteriosclerose
* een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot een grotere vetopslag
* problemen met geheugen en de achteruitgang van cognitieve vermogens
* achteruitgang van de ogen en AMD (ook wel LMD: Leeftijdgebonden Macula Degeneratie)
* slecht energieniveau en slecht slapen
* chronische pijnen, waaronder rugpijn, gewrichtspijn en fibromyalgie
* stress en uitgeputte bijnieren

DOOR TE AARDEN NEMEN WE DE OORZAAK VAN VELE ONTSTEKINGEN WEG MET ALLE POSITIEVE GEVOLGEN VAN DIEN

Een van de belangrijkste gevolgen van Aarden is, dat er vrije elektronen ons lichaam binnen stromen, die de vrije radicalen neutraliseren. Als dit gebeurt, zullen de vrije radicalen niet meer gezond weefsel aantasten. Op deze manier nemen we de oorzaak van vele ontstekingen weg en krijgt het lichaam de gelegenheid om zich te herstellen.

Uit de vele duizenden ervaringen van mensen die zijn gaan Aarden, en dan met name geaard zijn gaan slapen, blijkt dat inderdaad er verbeteringen optreden bij de hierboven genoemde gezondheidsproblemen, die vaak ontstekingen als een belangrijke oorzaak hebben. Soms zijn die verbeteringen gering, vaak zijn ze aanmerkelijk en soms zijn ze spectaculair!

( zie; http://www.youtube.com/watch?v=XumPQLTzPWI)

 

 

Aarden vermindert op natuurlijke wijze:

* ontstekingen,
* pijn,
* stress,
* slapeloosheid,
* snurken,
* hoofdpijn

en verbetert:

* het immuunsysteem,
* het energieniveau en
* het herstel na ziekte
* het herstel na sporten/sportblessures

Aarden vertraagt het verouderingsproces en beschermt tegen de negatieve effecten van Elektro Magnetische Straling (EMF)

In Amerika is er een manier ontdekt, waarbij je op eenvoudige wijze jezelf met de helende energie van de aarde kunt verbinden, terwijl je binnenshuis bent en tijdens je slaap.
Er zijn verschillende producten ontwikkeld die simpel en doeltreffend aarden, onder meer een laken voor op bed, een mat voor op het bureau of op de grond en een muismat. Deze sluit je met behulp van een speciale draad en een adapter aan op een geaard stopcontact of op een speciale pin, die je in de grond steekt. Kijk in de winkel op deze site voor het aanbod aan producten.