Biografie

Ik ben geboren in de VS. M’n tienerjaren heb ik in Den Haag doorgebracht en daarna ben ik naar Friesland verhuisd. Daar heb ik een aantal jaren, zowel op individuele basis als met groepen, als hulpverlener in de verslavingszorg gewerkt. Ik was al op jonge leeftijd gefascineerd door sjamanisme , klank en muziek en aangezien deze fascinatie alleen maar toenam, besloot ik, toen ik dertig was, het roer helemaal om te gooien. Ik meldde me aan bij het conservatorium en werd musicus.

Na vele jaren als zanger/gitarist in de entertainmentbranche werkzaam te zijn geweest, merkte ik dat dit werk  mij steeds minder bevredigde.  Er ontstond een groeiende behoefte om zelf te creëren. Muziek/klank is een universele kracht die diepgaande veranderingen kan bewerkstelligen op diverse niveaus (fysiek, emotioneel en spiritueel). Hoewel klank als een rode draad door mijn leven loopt, ben het pas recentelijk gaan waarderen als  een voertuig tot bewustwording. Sindsdien help ik  mensen bij het verkrijgen van meer helderheid en inzicht middels de helende en stimulerende werking van o.a. klank en muziek.  Ik kan bij dit werk terugvallen op mijn ervaring als hulpverlener en vind het persoonlijk zeer inspirerend dat ik na zoveel jaren tóch weer werkzaam ben als hulpverlener, nu echter met mijn passie als “therapie”!

Toen Buddha gevraagd werd wat hij deed voordat hij verlicht was, zei hij; “Ik haalde water en hakte hout”. “En nadat u verlicht was?”, “Ik haalde water en hakte hout”, was het antwoord.  Op dit alledaagse niveau was er niks veranderd. Toch was alles anders omdat zijn perspectief volledig was veranderd. Een dergelijke verandering in perceptie is wat ik nastreef in mijn werken met mensen.